2016. május 17., kedd

II. évfolyam 20. szám


Madarak és fák napja kiállítás a Szekszárdi Baka István Általános Iskolában (2016-05-10)
*****

Vadvirágok (sorozat): Nyári tőzike
*****

 Részletek Szabadi Mihály: Lakodalom című könyvéből (IV. rész)
*****

 Sajtótájékoztató a Közép-Boszniai partnerkapcsolatokról (Szekszárd)
*****

 Glöckner János emléknap
Bátaszék (2016-05-07)
*****

Marketing stratégiát fogadott el a Közgyűlés

A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusra vonatkozó megyei marketingstratégia volt a Tolna Megyei Közgyűlés ülésének egyik leghangsúlyosabb témája. A testület pénteki soros ülésén vitatta többek között a Rendőrség 2015. évi közbiztonsági beszámolóját, továbbá döntést hozott alapítványi támogatások ügyében is.
Javult a Tolna megyei lakosok biztonságérzete – derült ki Dr. Kovács Zoltán főkapitány-helyettes beszámolójából, amelyet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a megye múlt évi közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetéről készített. Fehérvári Tamás elnök a további partnerség jegyében fejezte ki köszönetét a rendőrök közreműködéséért és áldozatos munkájukért.
A Közgyűlés elfogadta Tolna megye 2020-ig tartó marketing stratégiáját. Az előterjesztés szerint: a megyei önkormányzat térséggyarapító tevékenységét akkor végzi a legsikeresebben, ha képes rávilágítani a megyében rejlő lehetőségekre, és azok megvalósításával összefüggő célkitűzéseire. Az élhető és fejlődő megye megteremtésének folyamatát minden állampolgár számára átlátható módon szükséges bemutatni. A közérthető, világos és gyors kommunikáción túl, a marketingeszközök használatára is érdemes figyelmet fordítani, mely által vonzó és értékeit megfelelően tükröző térség mutatható be az érintettek – vállalkozások, turisták, gazdasági szereplők, fiatalok – számára.
A Közgyűlés soron következő ülésén kerül sor a 2016. év második felére vonatkozó marketing terv beterjesztésére, ezt követően a testület minden év februárjában közgyűlési ülésen tárgyalja az egy évre szóló tervet.
Az ülésen eldőlt, hogy a képviselők támogatják a Víz'P'Art Közalapítvány Bazsonyi Aranyról szóló könyvének, valamint a Völgységi Tájkutató Alapítvány Bonyhád Lexikonának megjelenését, előbbit 100 ezer, utóbbit 50 ezer forintos összeggel. A testület megválasztotta a hagyományos, szeptember 1-jei Megyenapon kitüntetésre kerülőket bíráló ad-hoc bizottság tagjait is.

Szekszárd, 2016. május 13.
                                                                         Tisztelettel:                                  
                                           Tóth Róbert sk.
*****

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése