2015. november 18., szerda

Fókuszban a helyi termék


Fókuszban a helyi termékek
Tolnai megyei állomásához érkezett a „2015 - Helyi termék éve” szakmai fórumsorozat, amelynek résztvevőit Ribányi József alelnök köszöntötte a szekszárdi piacon. Az idei esztendőt a Földművelésügyi Minisztérium nyilvánította a helyi termékek évének, hogy ezzel is ösztönözze azok előállítását és fogyasztását. Az országos rendezvények segítenek abban, hogy a helyi termékeket előállító emberek megismerjék lehetőségeiket, és szakmai információkat szerezzenek.
A szerdai eseményt a piacon található Placc-Ifjúsági Közösségi Térben rendezték meg. A helyszínre utalva Ribányi József elmondta: a megyeszékhelyen immár egy korszerű építmény áll rendelkezésünkre, s ez a piac nem csupán egy kereskedelmi helyszín, hanem élettel is megtölti a város szívét. Ezen a helyen szó szerint minden földi jót megtalálnak az emberek, ami fontos a vásárlóknak és a gazdáknak, kereskedőknek egyaránt – tette hozzá.
Az alelnök kijelentette: többek között azért is érkezett örömmel a fórumra, mert a rendezvény szellemisége, célja egybevág a megyei közgyűlés elképzeléseivel, azaz a helyi agrárgazdaság épülését szolgálja. Tolna megye léte és gyarapodása a mezőgazdaságtól függ leginkább, ezért is fontos, hogy a kiváló minőségű helyi termékeket minél többen megismerjék. Mint elmondta: a helyi termékek számunkra helyi értékek is egyben.
A fórumon a NÉBIH és a Földművelésügyi tárca szakértői tartottak előadásokat; szó esett többek között az élelmiszer-értékesítés feltételeiről, a helyi termelői piac nyitásával és üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalókról, eredetvédelemről és a védjegyekről, valamint az adózással kapcsolatos általános információkról.

Szekszárd, 2015. november 18.
Tisztelettel:
                                                                                   Tóth Róbert sk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése